Saturday, May 31, 2008

الكوسة باللحمة و الصلصلة

كحتى الكوسة (طبعا ماتتقشر وفيه ناس بتعملها بقشرها عادى بدون تكحيت )..ممكن تكحتيها كمان بالناحية المشرشرة اللى فى المقوار..بيكون شكلها ظريف..

وقطعيها حلق بسمك معقول ..ولو الكوسة كبيرة اقسميها نصفين بالطول وبعدين قطعيها حلق ..واغسليها وسيبها على جنب

عصجى اللحمة المفرومة ...وبعد كده ضيفى عليها عصير الطماطم وتبليها بالملح والفلفل لحد ماتتسبك

او لو لحمة عادية سويها الاول عادى....وبتضيفى حمص طبيخ مع اللحمة علشان يستوى هو كمان..

وبعد ماالحمص يستوى والطماطم تتسبك حتضيفى الكوسة ..ووطى النار ..ولو احتجتى تضيفى ماء ابقى ضيفى شوية لكن بعد ما الكوسة تتخلص من ماءها علشان بس ماتبقاش شوربة..

اما الكوسة تستوى بقى ..اطفى على النار..وممكن تضيفى شوية نعناع ناشف وده اخنيارى

وتولعى فحمة على النار ..وتطفيها فى حلى الكوسة فى قشرة بصل بها نقطتين سمن ..وتغطى الحلة كويس جدا..
وبعد شوية تشيلى الفحمة وقشرة البصل..

No comments: